Jaarlijks collecteert de kerstman met de hulp van leden van de Lionsclub “De Bernisse” in de Bernisse woonkernen. Onze kerstactie is een traditie geworden die niet meer weg te denken is in de periode voor de kerstdagen. 

De kerstman is gewend in een grote arrenslee, verlicht met honderden lampjes, te rijden en hij roept iedereen op om een gift te geven voor het goede doel. Er wordt snoep uitgedeeld aan de kinderen en er worden voortdurend kerstliedjes ten gehore gebracht. Het goede doel waar we voor collecteren is van jaar tot jaar anders en wordt na zorgvuldige overweging vastgesteld.

Behalve dan vorig jaar en dit jaar helaas weer. De coronacrisis gooit ook nu roet in het eten en we willen niet ’s-avonds bij u langs komen om aan uw deur te collecteren. Heel erg jammer maar het is niet anders. Vorig jaar hebben we onze collecte op het laatste moment helemaal af moeten blazen.

Dit jaar kiezen we een andere aanpak, de Lions collecteren nu digitaal en u kunt supereenvoudig aan onze goede doelen bijdragen. Even de QR-code scannen met de camera van uw telefoon (niet vanuit uw bank app!), uw bedrag kiezen en klaar is de kerstman!

Lukt dat niet, kunt u ook deze betaal link gebruiken (klik op de onderstreepte tekst):    Doneer aan de kerstactie!

Onze kerstkar komt dus niet bij u langs de deur maar we hopen wel dat u mee wilt doen aan onze digitale collecte. Voor ons is het ook spannend wat deze collecte op zal leveren. Dus help ons om er een succes van te maken!

We staan met onze kerstkar overigens wel op zaterdag 11 december van 12.00 uur tot 17.00 uur bij de levende kerststal voor de Albert Heijn in Heenvliet. De kerststal wordt mogelijk gemaakt door de kerstmarktorganisatie die dit jaar ook hun kerstmarkt weer moeten laten schieten. Wij zijn blij dat we aan het kerststalinitiatief mee kunnen doen en de kerstman met een mooie kerstkar kunnen helpen.

Dit jaar zijn onze goede doelen:

  • Zorgcentrum Bernissesteyn - een duofiets
  • De voedselbank
  • Kleinschalige woonzorgvoorziening De Hofstee - 3 grootbeeld tv's

 

Foto's van eerdere collectes.